Glamping en
Chambres d'hotes in
de Lot vallei in Frankrijk
RESERVEREN
+33 (0) 695 734 003

Familie van der Linden in de 'Ik Vertrek' follow up

19 oktober om 20:30 uur op NPO1! 

Sinds onze eerste uitzending van 'Ik Vertrek' in 2016 hebben we niet stilgezeten. Er is veel veranderd op de glamping. We hebben de winters goed benut en mooie projecten afgerond. IIn de oude varkenstal bouwden we een horeca keuken, het terras van het zwembad is vernieuwd en vergroot en heeft een idyllische veranda gekregen met heerlijke ligbedden, de witte canvas tenten zijn vervangen door onze zelf ontworpen en gebouwde lodgetenten, de speeltuin heeft een ware zandbakboot gekregen, de badkamers van de appartementen zijn allemaal vernieuwd, hebben een balkon en overdekte terassen gekregen met buitenkeuken, en.. zo kunnen we nog even door gaan.

Toen ons wensenlijstje compleet was afgevinkt gingen we op zoek naar een leuk huisje aan de rivier de Lot.
Dat huisje werd wat groters.. sinds een jaar zijn we ook de trotse eigenaren van de abdij van Clairac. Het was een enorme uitdaging om de vervallen abdij, waarvan de oorsprong teruggaat tot 760, opnieuw op te bouwen en te renoveren. 'Ik Vertrek' heeft ons avontuur opnieuw vastgelegd. Kijken jullie met ons mee?

Onze eerste aflevering van 'Ik Vertrek'

Op 15 augustus 2015 verlieten we Nieuw-Beijerland voor het prachtige Fongrave in Zuid-Frankrijk. We hadden geen idee wat het avontuur ons zou brengen.
En dat avontuur werd gevolgd door 'Ik Vertrek'.





 


Geweldig om aan 'Ik Vertrek' mee te werken

Een jaar lang werden we gevolgd door het 'Ik Vertrek'-team. De eerste dag was erg ongemakkelijk met die camera's om ons heen, maar al snel raakten we eraan gewend. Ze filmden ons twee dagen in Nederland, tijdens de verhuizing, het vertrek en onze aankomst in Frankrijk. In november brachten ze nog eens 3 dagen bij ons door, en de laatste opnames vonden plaats op 30 en 31 juli 2016.
Het hele jaar door hielden we een dagboekcamera bij die we bijna als een sieraad om onze nek droegen. We hebben elke belangrijke gebeurtenis vastgelegd. Het was een bijzondere ervaring waar we enorm van hebben genoten.

Het 'Ik Vertrek'-team was geweldig; de cameramensen, de redactie, allemaal even leuk! Onze regisseur Maartje heeft ons zo goed begeleid en ze zei vaak: "Het is zoals het is", precies wat 'Ik Vertrek' wil laten zien.
We waren ontzettend benieuwd naar hoe onze aflevering was geworden, die we voor te zien kregen tijdens de uitzending samen met nog 1,5 miljoen andere kijkers.

 

 

Wat een reacties!

Wat een prachtige herrinnering! Het was een feest om alles weer terug te zien. De uitzending had gerust nog een uur langer mogen duren, want we hebben nog zoveel meer leuke dingen meegemaakt; het ophalen van de vergunning bij onze trotse burgemeester, het plaatsen van 55 palen in de dierenweide, Brigitte die vrolijk rondreed op de oude trekker met haar vriendin, en Don die uiteindelijk de kettingzaag aan de praat kreeg. Het revalidatietraject van Don, want het was natuurlijk niet zo gemakkelijk en snel zoals het in de uitzending overkwam. We hadden graag laten zien dat de meiden hier ontzettend gelukkig zijn, veel vriendinnen hebben en al een flink woordje frans praten, dat het groene zwembad inmiddels blauw is, de kamers die zo mooi zijn geworden en.. zo kunnen we nog wel even doorgaan.

We hebben ontzettend veel lieve, grappige, ontroerende en hartverwarmende reacties ontvangen, geweldig!!

Bekijk hier onze uitzending van 2016.

 

Familie van der Linden bij 'Ik Vertrek-even weg

In 2019 werden we opnieuw benaderd door de redactie van 'Ik Vertrek'. Ze hadden een nieuw format genaamd 'Ik Vertrek-Even Weg', en ze vroegen of we wilden meedoen. Na wat wikken en wegen hebben we weer ja gezegd tegen een nieuw 'Ik Vertrek'-avontuur.

Toen brak de coronapandemie uit en konden we niet reizen voor de opnames. Ook op ons terrein begon een drukke periode, want we stonden er helemaal alleen voor met de grote geplande verbouwingen. Er moesten 6 lodgetenten worden gebouwd en alle weilanden moesten worden omheind voor de alpaca's.

Op 15 juni gingen de grenzen weer open, en toen konden we eindelijk met onze dochters op reis naar Oostenrijk voor 'Ik Vertrek: Even Weg'.
Bij Martin en Linda werden we hartelijk ontvangen. Ze waren ontzettend vriendelijk en gastvrij. Onze bedrijven waren heel verschillend zijn en veel tips konden we helaas niet uitwisselen. Wij draaiden al ons zesde seizoen, terwijl Martin en Linda pas een half jaar geleden waren gestart en meteen werden geconfronteerd met de uitdagingen van corona. We hebben diep respect voor hoe ze zich er doorheen hebben geslagen en hoe goed ze het doen met hun gezin in hun nieuwe thuisland. Daarom vonden we het moeilijk om hen met sterren te beoordelen. Hun gastvrijheid en hun plannen voor hun hotel zijn indrukwekkend, dus hebben we hen de welverdiende 5 sterren gegeven.

Met spanning zaten we weer voor de buis, en wat was het leuk om het terug te zien. We waren ontzettend blij met hoe de aflevering is geworden. Opnieuw was de uitzending voor ons te kort, want we hebben zoveel leuke dingen beleefd met de familie Hammink. Don is met Martin zelfs het bos van Ramonjavel ingegaan om hout te sprokkelen voor nieuwe bankjes in de alpacawei, waarna we samen genoten van een gezellige picknick. Brigitte en Linda hadden een gezellig onderonsje, en we mochten getuige zijn van de geboorte van onze alpacaveulen, die Linda de naam Sunny heeft gegeven. Zo kunnen we nog wel even doorgaan! We hebben enorm veel grappige, leuke en lieve reacties gekregen. De website raakte overbelast en onze mailbox ontplofte; wat een prachtig compliment!

Bekijk hier onze aflevering van 1 mei 2021. 

Gevolgd door de filmploeg van Ik Vertrek

Op 15 september was onze aflevering van Ik Vertrek te zien.

Domaine Ramonjavel
47260 Fongrave
Frankrijk
Routebeschrijving
 

Telefoon:   +33(0) 695 734 003
Mobiel:  
 
+33(0) 640 841 148
 
E-mail:   info@ramonjavel.eu
Website:   www.ramonjavel.eu

 

Domaine Ramonjavel is een Petite Perle. Wil je meer weten over de andere pareltjes, klik dan op Les Petites Perles

Menu

 

Menu

RESERVEREN
+33 (0) 695 734 003
FacebookYouTube