Glamping en
Chambres d'hotes in
de Lot vallei in Frankrijk
RESERVEREN
+33 (0) 695 734 003


Wat is er allemaal te doen op Domaine Ramonjavel

Kinderparadijs:

Domaine Ramonjavel is zeer geliefd bij gezinnen. In het voor en naseizoen de peuters en de kleuters en tijdens de schoolvakanties kinderen tot ongeveer 14 jaar. De kinderen zullen zich geen moment vervelen. Met hun vriendjes kunnen ze naar hartelust spelen in de speelschuur of in de speeltuin.

Regelmatig klingelt in de ochtend de bel; hoera, we gaan de dieren voeren. De varkentjes, de kippen en nog leuker.. de 23 alpaca's van de naastgelegen alpacahoeve!!
En daar klingelt de bel weer.. wat gaan we nu weer doen??:
Don's wereldberoemde Dip of varen met de boot, een zeepbaan of lekker discodansen.
Natuurlijk mag je ook zelf wat leuks verzinnen. Denk aan bijvoorbeeld een jeu de boules, voetbal of kubb tournooi, of een wedstrijdje bootje varen of een viswedstrijd... 

Lekker even helemaal ontspannen:

Terwijl de kinderen zich vermaken hebben de ouders heerlijk de tijd voor hun zelf!!
Geniet van een verfrissende duik in het zwembad. Onder de veranda, waar de druif en de passievruchten sierlijk omheen slingeren, staan de heerlijke ligbedden klaar om heerlijk te doezelen in de zon.
Of zoek een mooi boek uit in de bibliotheekkast. Laat je lekker verwennen en ontspan bij de massage van Iris in haar idyllische buitensalon.
Doe gezellig een drankje of een koel ijsje in de Brasserie en speel een potje poolbiljart of tafelvoetbal. Of lekker op z'n Frans jeu de boulen.


De tuin is een lust voor het oog. Geniet van de stilte en de mooie natuur.Er zijn verschillende schaduwrijke zitjes en plekjes.
Het is heerlijk om even helemaal tot rust te komen of sportief bezig te zijn. Met de kano of het bootje het meertje rond of gooi eens een hengel uit. 

Alles nog even op een rijtje:

*Ruim zwembad met peuterbad
*La Brasserie met self-service bar
*Table d'Hôtes
*Poolbiljart
*Tafelvoetbal
*Jeu de boulesbaan
*Volleybal / badminton veld
*Voetbalveld
*Meer om te vissen en varen met bootjes en trekvlot  
*Massage
*Oppas

*Speeltuin
*Speelschuur
*Alpacahoeve activiteiten en winkeltje 
*Kinderboerderij
*Bibliotheekkast
*Tafelspelletjes voor alle leeftijden   
*Buitenspelletjes
*Fietsjes
*Skelters
*Vissen en kreeftjes vangen
 


Thema Alpaca-Doe-week:

In de Alpaca-Doeweek je dierenverzorgerdiploma halen en op avontuur in de natuur!

-Elke dag om een uurtje helpen met de dieren. De varkentjes, de kippen met hun schattige kuikentjes en het allerleukste de alpaca’s met hun kleine veulens. Uiteraard mogen de papa’s en mama’s mee, maar natuurlijk kan je dit uurtje ook benutten lekker na te dommelen of een boek te lezen!

En elke dag wat anders:
-We gaan met de Ramonjavel Express op pad en lekker picknicken onder de grote eik
-Hout halen voor het kampvuur
-We gaan marhmallows roosteren op het kampvuur
-Een mooie prinsessenjurk of ridderpak uitzoeken uit de megaverkleedkist en luisteren naar het prachtige sprookje van Brigitte
-We gaan een natuurspeurtocht doen, hoeveel weet jij over de natuur??
-We gaan met de alpaca’s wandelen over de glamping
-Als het warm genoeg is dan kan natuurlijk beroemde Dip van Don niet ontbreken
-We gaan spelletjes doen, stoelendans, en... eigenlijk is het al teveel om op te noemen..
-En natuurlijk blijft er genoeg tijd over om te spelen en te zwemmen in het mooie zwembad of naar het strandje aan de rivier de Lot
Aan het einde van deze week krijgen de kinderen een dierenverzorgdiploma, hoe leuk is dat!!
Meer info 


Table d'hôtes:

Gedekte lange tafels onder de druivenranken op het terras van de La Brasserie. De Table d'hôtes is in de jaren uitgegroeid tot een gezellig onderdeel van Domaine Ramonjavel.
Don en Brigitte koken 4x per week een heerlijke maaltijd. Als het heerlijk gaat ruiken op Domaine Ramonjavel kan je er zeker van zijn dat Don zijn grote trots heeft aangestoken; zijn supersmoker, die we vanwege zijn grootte Brutus hebben genoemd. Gegarandeerd dat je geniet van een heerlijk, mals stukje vlees, vis of vega. Brigitte staat bekend om haar heerlijke verse soepen en toetjes om de vingers bij af te likken.
Niet alleen is het heerlijk en op top vakantie om zo lekker aan te schuiven, het is ook nog eens heel gezellig. Terwijl de kinderen alweer aan het spelen zijn kunnen de ouders lekker natafelen.


Ontdek de Lot et Garonne

Het Toscane van Frankrijk

In de Lot et Garonne is er veel te beleven. Deze streek staat bekend als ‘het Toscane van Frankrijk’. De landschappen zijn prachtig, er is veel afwisseling in landbouw en er zijn geweldige vergezichten, met een aangenaam klimaat en warme zomers. In omgeving zijn veel bastide-dorpjes, wijnchateaus en kastelen om te bezoeken.

Als je van wandelen of fietsen houdt dan kan je je hart ophalen met de ruim 400 routes. Zowel voor rustige genieters als de fanatieke wielrenners zijn er tochten langs de wijnvelden, fruitboomgaarden, zonnebloemvelden, bossen en rivieren.
Domaine Ramonjavel ligt op twee kilometer van de rivier de Lot. Je kan er waterfietsen, waterskieen, naar hartelust vissen of lekker luieren aan het strandje van Castelmoron sur Lot.


Voor de kinderen

Vanaf de glamping kan je leuke uitstapjes maken in de omgeving. Populair zijn Chateau Bongaguil, de waterspeeltuin in Penne-d'Agenais, de boottochten over de Lot, park Walibi, de grotten en natuurlijk de vele klimparken.

 

Lokale markten

Van mei tot oktober vind je naast de wekelijkse markten, zoals de bekende markten in Ste Livrade sur Lot, Villeneuve Sur Lot en Nérac. Keuze genoeg! Wie graag de brocantes afstroopt kan zijn hart hier ophalen.

Wat je zeker niet mag missen in juli en augustus is de Marché gourmand, oftewel de eetmarkt. Op het plein staan allerlei kraampjes met verschillende soorten eten: brood, wijn, groenten, frites, en overheerlijkste streekproducten. Onder de oude platanen zijn lange tafels neergezet en is het een gezellig samenkomen.


Informatiemap

De leukste uitstapjes en bezienswaardigheden hebben wij verzameld in de informatie map, deze ligt voor je klaar bij aankomst.


15 keer waarom de Lot et Garonne zo heerlijk is

Nog meer leuke tips, foto's en weetjes vind je hier

 

 

 

Zoveel te beleven!

Domaine Ramonjavel
47260 Fongrave
Frankrijk
Routebeschrijving
 

Telefoon:   +33(0) 695 734 003
Mobiel:  
 
+33(0) 640 841 148
 
E-mail:   info@ramonjavel.eu
Website:   www.ramonjavel.eu

 

Domaine Ramonjavel is een Petite Perle. Wil je meer weten over de andere pareltjes, klik dan op Les Petites Perles

Menu

 

Menu

RESERVEREN
+33 (0) 695 734 003
FacebookYouTube