Glamping en
Chambres d'hotes in
de Lot vallei in Frankrijk
RESERVEREN
+33 (0) 695 734 003

15x waarom de Lot-et-Garonne zo heerlijk is

Op zoek naar een zonnige, authentieke en nog rustige vakantiestreek in Frankrijk? Kom naar de Lot-et-Garonne, net ten zuiden van de Dordogne. Heerlijk gebied! En wel hierom:

Lot-et-Garonne vakantiestreek zonnebloemen

1. De Lot-et-Garonne ligt diep in het Zuidwesten (tussen Bordeaux en Toulouse), dus je hebt er bijna altijd mooi weer.
In 2016 was het zelfs een van de warmste departementen van Frankrijk.


2. De Lot-et-Garonne is veel rustiger en minder toeristisch dan de aangrenzende Dordogne.

Lot-et-Garonne vakantiestreek Pujols dorp
Straatje in Pujols


3. Het landschap is prachtig met zachtglooiende heuvels, cipressen, wijngaarden, fruitbomen en zonnebloemvelden.

Monflanquin Lot-et-Garonne vakantiestreek


4. Enkele van de mooiste bastidedorpen van het Zuidwesten liggen in dit gebied, zoals het charmante Monflanquin, Villeréal en (net in de Dordogne) Monpazier.


5. De naam van het departement zegt het al: niet alleen de Garonne stroomt door het departement, ook de mooie Lot, een heerlijke rivier om te kanoën, zwemmen of picknicken op een van de strandjes langs de oever.

Lot-et-Garonne vakantiestreek Lot kanoe

6. De mentaliteit van het Zuidwesten: stoer, vrolijk en eigenzinnig (de musketiers kwamen uit dit deel van Frankrijk!). De Lot-et-Garonne is trots op deze lokale identiteit die onder meer gevierd wordt met symbolen als rugby, eend en wijn.


7. Dat merk je tevens aan de taal en niet alléén aan het mooie zangerige accent. Ook in de Lot-et-Garonne zeggen veel streekbewoners liever chocolatine dan pain au chocolat, zoals in de rest van Frankrijk.

Lot-et-Garonne vakantiestreek Temple sur Lot
Le Temple-sur-Lot


8. Je kunt er mooie wandeltochten maken door het platteland en langs de rivieren: de Lot-et-Garonne heeft meer dan 400 gemarkeerde fiets- en wandelpaden.


9. Net als in de Dordogne lijkt het in de Lot-et-Garonne ’s zomers bijna alle dagen feest: elk klein dorp heeft wel een leuke avond/eet markt (marché nocturne) waar je aan lange tafels en bij livemuziek kunt dineren.

mooie dorpen Lot-et-Garonne Vilereal Zuid-Frankrijk eetmarkt
Avondmarkt Villeréal


10. De beroemde kastelen van de Dordogne liggen op rijafstand, maar de Lot-et-Garonne heeft zelf ook een paar mooie chateaux. Zoals het kasteel van Bonaguil, vlakbij Fumel, en Château de Duras.


11. Ook middeleeuwse dorpen als Penne-d’Agenais en Pujols zijn prachtig. Pujols heeft een leuke kleine markt waar je de AOC-wijnen van de streek (Buzet en Duras), walnotentaart, eend, lokale kaasjes kunt proeven.

Lot-et-Garonne vakantiestreek Penne d'Agenais
Penne-d’Agenais


12. Uit deze streek komen de beroemde pruimen uit Agen en de sappige vleestomaten uit Marmande. Beide kom je tegen in de streekgerechten van de leuke cafés de pays op knusse dorpspleintjes.

Lot-et-Garonne vakantiestreek tomaat Marmande


13. Dit is de thuisstreek van zanger Francis Cabrel. De liefde voor het platteland die in veel van zijn liedjes doorklinkt, voel je terug in de eenvoudige en pure sfeer in de Lot-et-Garonne. De gedroomde Franse campagne!
 

Lot-et-Garonne vakantiestreek Tournon d Agenais
Tournon d’Agenais


14. En tegelijkertijd kom je er ineens prachtig ‘aangeharkte’ plekjes tegen zoals de mooie bezoektuin van Latour-Marliac, waar de waterlelies van Monet in het middelpunt staan!

Lot-et-Garonne vakantiestreek waterlelietuin Latour-Marliac
Waterlelietuin Latour-Marliac


15. In de Lot-et-Garonne geniet je van rust en authenticiteit maar je zit ook dicht bij mooie plekken in buurstreken, zoals de stad Bordeaux (geweldig voor een dagtrip!), Toulouse, de wijnstreek Bergerac en de vele attracties van de Dordogne.
 

Lot-et-Garonne vakantiestreek winkeltje

 

Lot-et-Garonne vakantiestreek Lacapelle-Biron
Lacapelle-Biron

 

Bron: www.frankrijk.nl


 

Domaine Ramonjavel
47260 Fongrave
Frankrijk
Routebeschrijving
 

Telefoon:   +33(0) 695 734 003
Mobiel:  
 
+33(0) 640 841 148
 
E-mail:   info@ramonjavel.eu
Website:   www.ramonjavel.eu

 

Domaine Ramonjavel is een Petite Perle. Wil je meer weten over de andere pareltjes, klik dan op Les Petites Perles

Menu

 

Menu

RESERVEREN
+33 (0) 695 734 003
TwitterLinkedInFacebookYouTube