Glamping en
Chambres d'hotes in
de Lot vallei in Frankrijk
RESERVEREN
+33 (0) 695 734 003

Familie van der Linden bij 'Ik Vertrek-even weg

Wat  hebben we weer genoten van ons Ik Vertrek avontuur.
We hadden een drukke periode van verbouwingen achter de rug en het was een enorme verrassing dat we voor Ik Vertrek met onze meiden op reis mochten naar Oostenrijk.

Bij Martin en Linda kregen we een warm welkom, wat een ontzettende lieve en gastvrije mensen.
Onze bedrijven lopen erg uiteen dus echt tips uitwisselen was er niet bij. Wij gaan hier inmiddels ons 6e seizoen draaien, Martin en Linda zijn net gestart en kregen gelijk te maken met corona. Diep respect hoe hun het hoofd boven water weten te houden en zich daar al zo goed redden met hun gezin! Hierdoor vonden wij het te lastig hun met sterren te beoordelen. De gastvrijheid en de plannen die ze hebben voor hun hotel zijn indrukwekkend dus daarom hebben we hun de welverdiende 5 sterren gegeven.

Met spanning zaten we weer voor de buis, maar wat was het leuk om het terug te zien.
We zijn heel erg blij hoe de aflevering is geworden. Weer was voor ons de uitzending te kort, want we hebben zoveel leuke dingen beleefd met de familie Hammink.
Don is met Martin nog het bos van Ramonjavel ingaan om wat hout te sprokkelen voor nieuwe bankjes in de alpacawei, waarna we met elkaar een gezellige picknick hadden. 
Een gezellig onderonsje van Brigitte en Linda, de geboorte van onze alpacaveulen die Linda de naam Sunny heeft gegeven, zo kunnen we nog wel even doorgaan!

We hebben enorm veel grappige, leuke en lieve reacties gekregen. De site was overbelast en de mail is ontploft, wat een mooi compliment!

Hebben jullie ook zo genoten van onze uitzending van Ik Vertrek en wil je zelf ook een onvergetelijke vakantie bij Don & Brigitte?
Vanaf 9 juni mogen de Nederlanders en Belgen weer reizen naar Frankrijk en heten we jullie van harte welkom!!

Bekijk hier onze aflevering van 1 mei 2021. 


Domaine Ramonjavel op 'Ik Vertrek'

Op 15 augustus 2015 verlieten we Nieuw-Beijerland voor het mooie Fongrave in Zuidfrankrijk. We hadden geen idee wat het avontuur ons zou brengen. Kunnen we daar wennen en het allerbelangrijkste, worden de kinderen daar gelukkig..

 


Geweldig om aan 'Ik Vertrek' mee te werken

Wij zijn een jaar lang gevolgd door het team van Ik Vertrek. Tjonge wat was dat spannend. De eerste dag was erg ongemakkelijk met die camera op je vingers, maar ook dat ging wennen. Ze hebben ons twee dagen in Nederland gevolgd, waren bij de verhuizing, het vertrek, en de aankomst in Frankrijk. In november zijn ze nog 3 dagen geweest en de laatste shots zijn 30 en 31 juli 2016 opgenomen. Het hele jaar hebben we een dagboekcamera bijgehouden. Die droegen we bijna als een sieraad om ons nek. Elke belangrijke gebeurtenis hebben we gefilmd. Het was een geweldige ervaring om mee te maken. We hebben er enorm van genoten. Het team van Ik Vertrek is geweldig, alle camera mensen, de redactie, allemaal even leuk! Onze regisseur Maartje heeft alles super begeleid, 'het is zoals het is' zei ze vaak en dat is ook wat Ik vertrek wil laten zien. We waren super benieuwd hoe onze aflevering eruit zou zien. Ook wij hadden er niets van gezien en het is superspannend, wetende dat je met nog 1,5 miljoen kijkers voor de buis zit te kijken naar één van het belangrijkste jaren uit ons leven.


Het heeft al onze verwachtingen overtroffen!

Nu een paar jaar verder kunnen we de balans op maken. Wat zijn we enorm blij dat we de grote stap gezet hebben. We zijn hier helemaal op onze plek. Het eerste jaar was een jaar van opruimen, verbouwen, schoonmaken, wakker liggen van een vergunning die we maar niet kregen. Het hoofd breken over moeilijke Franse brieven. Uitzoeken en versjouwen van brocante meubels, waarbij de eigenaar van het winkeltje al in zijn handen stond te wrijven als die Hollanders weer aankwamen. Een jaar van intens gemis, van hoge bergen, diepe dalen, vallen en weer opstaan, wat we als gezin hebben doorstaan als een echt home team.

Maar het heeft al onze verwachtingen overtroffen. We zijn hier helemaal ingeburgerd. Er wordt vrolijk naar ons gezwaaid als we het dorp inrijden. We hebben Franse (en Nederlandse, Engelse, en Belgische) vrienden gemaakt. De meiden spreken een prachtig woordje Frans en hebben ook hun draai helemaal gevonden. De glamping is zo prachtig geworden. Ons eerste seizoen was een groot succes. Alle tenten zijn weken lang volgeboekt. De table d’hôte een groot succes. Don maakt de heerlijkste gerechten met zijn super smoker Brutus. Genietende ouders en blije, spelende kinderen. Bij het vertrek mooie complimenten gekregen waarvan de mooiste was dat een moeder van twee kleine kinderen drie boeken heeft uitgelezen..

 

 

Wat een reacties!

Wat een prachtige herrinnering! Met veel plezier hebben we gekeken. Geweldig om allemaal weer terug te zien. De uitzending had gerust nog een uurtje mogen duren want we hebben nog zoveel meer leuke dingen beleefd; Het ophalen van de vergunning bij onze trotse burgemeester, de 55 palen zetten in de dierenweide met de tractor van Jan. Brigitte die met haar vriendin uitbundig op de oude trekker voorbij rijdt, de kettingzaag die Don uiteindelijk toch aan de praat kreeg. Het revalidatie traject van Don, want het was natuurlijk niet zo gemakkelijk en snel zoals het in de uitzending overkwam. We hadden graag laten zien dat de meiden hier ontzettend gelukkig zijn, veel vriendinnen hebben en al een flink woordje frans praten, dat het groene zwembad inmiddels blauw water heeft, de kamers die zo mooi zijn geworden en.. zo kunnen we nog wel even doorgaan.

We hebben ongelofelijk veel lieve, grappige, ontroerende en hartverwarmende reacties gekregen, geweldig!!


Bekijk hier onze uitzending van 2016.

Gevolgd door de filmploeg van Ik Vertrek

Op 15 september was onze aflevering van Ik Vertrek te zien.

Domaine Ramonjavel
47260 Fongrave
Frankrijk
Routebeschrijving
 

Telefoon:   +33(0) 695 734 003
Mobiel:  
 
+33(0) 640 841 148
 
E-mail:   info@ramonjavel.eu
Website:   www.ramonjavel.eu

 

Domaine Ramonjavel is een Petite Perle. Wil je meer weten over de andere pareltjes, klik dan op Les Petites Perles

Menu

 

Menu

RESERVEREN
+33 (0) 695 734 003
TwitterLinkedInFacebookYouTube