Glamping en
Chambres d'hotes in
de Lot vallei in Frankrijk
RESERVEREN
+33 (0) 695 734 003

Ontdek de Lot et Garonne

In de Lot et Garonne is er veel te beleven. Deze streek staat bekend als ‘het Toscane van Frankrijk’. De landschappen zijn prachtig, er is veel afwisseling in landbouw en er zijn geweldige vergezichten, met een aangenaam klimaat en warme zomers. In omgeving zijn veel bastide-dorpjeswijnchateaus en  kastelenom te bezoeken.

 

De omgeving

De omgeving is heel geschikt om te wandelen en fietsen. Zowel voor beginners als gevorderden zijn er tochten langs de wijnvelden, fruitboomgaarden, zonnebloemvelden, bossen en rivieren.
Domaine Ramonjavel ligt op twee kilometer van de rivier de Lot. Je kan er waterfietsen, waterskieen, naar hartelust vissen of lekker luieren aan hetstrandje van Castelmoron sur Lot.

 

Voor de kinderen

In de Lot et Garonne is er genoeg te beleven voor zowel de kleine als de grotere kinderen. Populair zijn Chateau Bongaguil, het piratenpark in Penne-d'Agenais, de boottochten in fumel, park Walibi, de grotten en natuurlijk de vele klimparken.

 

Lokale markten

Van mei tot oktober vind je naast de wekelijkse markten, zoals de bekende markten in Ste Livrade sur Lot, Villeneuve Sur Lot en Nerac. Ook veel speciale marktjes, zoals de bloemenmarkten in Mei in Nerac, de avondmarkten in Marmande, Vianne en Prayssas, de zaterdagmarkt in Monflanquin, Agen en Tonneins. Keuze genoeg! Wie graag de brocantes afstroopt kan zijn hart hier ophalen.
 

Wat je zeker niet mag missen in juli en augustus is de Marché gourmand, oftewel de eetmarkt. Op het plein staan dan allemaal kraampjes met verschillende soorten eten: kramen met brood, wijn, allerlei fruit en groenten, maar ook met slakken, mosselen of foie gras, de slager met zijn enorme barbecue en de friteskraam ontbreekt natuurlijk ook niet. Onder de oude platanen zijn lange tafels neergezet en is het een gezellig samenkomen.
 

De leukste uitstapjes en bezienswaardigheden hebben wij verzameld in de informatie map, deze ligt voor je klaar bij aankomst.

Domaine Ramonjavel
47260 Fongrave
Frankrijk
Routebeschrijving
 

Telefoon:   +33(0) 695 734 003
Mobiel:  
 
+33(0) 640 841 148
 
E-mail:   info@ramonjavel.eu
Website:   www.ramonjavel.eu

Menu

 

Menu

RESERVEREN
+33 (0) 695 734 003
TwitterLinkedInFacebookYouTube